Μάλτα, o συνεργάτης σας στην παραγωγή ταινιών

Καταχωρήθηκε τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου, 2012

Τι κοινό έχουν οι ηθοποιοί όπως η Madonna, ο Ράσελ Κρόου, ο Brad Pitt και ο Richard Harris; Όλοι έχουν δοκιμάσει τις εξαιρετικές ευκαιρίες γυρισμάτων που η Μάλτα προσφέρει για κάθε τύπο κινηματογραφικής παραγωγής, είτε αυτό είναι μια μεγάλη σε ποϋπολογισμό ταινία, όπως το Gladiator, είτε ένα σύντομο γύρισμα 30 δευτερολέπτων.

Με το όμορφο μεσογειακό της κλίμα και το βαθύ μπλε της θάλασσας, σε συνδυασμό με τα όμορφα διατηρημένο μπαρόκ παλάτια, τους Χριστιανικούς καθεδρικούς ναούς, τις στρατιωτικές οχυρώσεις και τις παλιές αραβικές ακροπόλεις, η Μάλτα προσφέρει σίγουρα μια μοναδική ευκαιρία γυρισμάτων. Το μικρό μέγεθος του νησιού – μόνο 18 μίλια επι 8 μίλια – κάνει τη μεταφορά από τη μία τοποθεσία στην άλλη εύκολη καθώς πουθενά στη Μάλτα το ταξίδι διαρκεί πάνω από 1 ώρα με το αυτοκίνητο.

Εκτός από τη φυσική ομορφιά της, η MediterraneanFilm Studios προσφέρει μία από τις καλύτερες και πιο αποδοτικές εγκαταστάσεις γυρισμάτων νερού στο κόσμο με τρεις δεξαμενές νερού για κάθε τύπο γυρισμάτος, είτε πρόκειται για γύριασμα επιφανείας είτε για υποβρύχιο γύρισμα. Η Επιτροπή Ταινιών της Μάλτας λειτουργεί ως συνάντηση όλων των απαιτήσεων των εταιρειών που ασχολούνται με τον τομέα αυτό από το προ – παραγωγής στάδιο μέχρι το στάδιο μοντάζ.

Σήμερα, αυτό το μικρό νησί, συχνά αναφέρεται ως το Hollywood της Μεσογείου, και αυτό επιβεβαιώνεται από την μεγάλη και εντυπωσιακή λίστα των ταινιών που κινηματογραφήθηκαν είτε πλήρως είτε εν μέρει εδώ, η πιο πρόσφατη από τις οποίες είναι το Μόναχο από τον Stephen Spielberg.

Προκειμένου να διατηρήσουν αλλά και να ενισχύσουν την ηγετική θέση του νησιού στον τομέα της κινηματογράφησης στην Ευρώπη, οι τοπικές αρχές προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι οι μονάδες παραγωγής ταινιών έχουν μια απρόσκοπτη εμπειρία στο νησί. Επίσης, είναι εφοδιασμένες με τα καλύτερα δυνατά φορολογικά και άλλα κίνητρα.

Φορολογικά κίνητρα για τη κινηματογράφηση στη Μάλτα

Οι ξένες εταιρείες παραγωγής ταινιών υπόκεινται στη Μάλτα μόνο σε φόρο για τα έσοδα που προκύπτουν ή παραπέμπονται στη Μάλτα. Εάν υπάρχει σύμβαση αποφυγής της διπλής φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, ένας τέτοιος φόρος μπορεί να είναι διαθέσιμος ώς πίστωση στη χώρα της έδρας της εταιρείας παραγωγής ταινιών. Εάν μια εταιρεία έχει συσταθεί στη Μάλτα θα υπόκειται σε φορολογία με συντελεστή 35 % στα παγκόσμια έσοδα της. Ωστόσο, υπο το πλαίσιο του νόμου για την προώθηση Επιχειρήσεων ( BPA ), η παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους και τηλεοπτικών ταινιών, οι διαφημίσεις και τα ντοκιμαντέρ θεωρούνται επιλέξιμες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα η φορολόγηση των κερδών που προκύπτουν από τις δραστηριότητες αυτές να φορολογούνται με μειωμένους συντελεστές φόρου εισοδήματος ως εξής :

• πρώτα 7 χρόνια @ 5 % • επόμενα 6 χρόνια @ 10 % • επόμενα 5 χρόνια @ 15 %

Το σύστημα εκπτώσεων φόρου για τις επενδύσεις (ITCR ) μειώνει περαιτέρω την ευθύνη της εταιρείας με την άμεση φορολογία επί των κερδών.

Στην περίπτωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, το μεγαλύτερο μέρος του ΦΠΑ που καταβάλλεται για τις υπηρεσίες που έλαβε η εταιρεία για τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στη Μάλτα, είναι πλήρως ανακτήσιμο.

Οικονομικό κίνητρο

Επιστροφή μετρητών έως και 20% των επιλέξιμων δαπανών στη Μάλτα δίνεται επίσης με την ολοκλήρωση της παραγωγής. Υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί που καλύπτουν την έκπτωση αυτή. Πολλές από τις απαραίτητες παραγωγικές δραστηριότητες καλύπτονται από την παρούσα έκπτωση, συμπεριλαμβανομένου της μίσθωσης εργασίας, του catering, του εξοπλισμού και των οχημάτων καθώς και των επαγγελματικών αμοιβών.Ταινίες μεγάλου μήκους, τηλεοπτικές παραγωγές, mini -series, κινούμενα σχέδια και ντοκιμαντέρ που εν μέρει παράγονται στη Μάλτα, καλύπτονται απο το εν λόγω κίνητρο .

Εργασία

Άδειες εργασίας μπορούν να ληφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα για εκπαναπατρισμένους εργαζόμενους υπο την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν οποιαδήποτε εργαζόμενοι στη Μάλτα ίσης εμπειρίας.

Κανένας φόρος δεν καταβάλλεται από τους εκπατρισμένους εργαζομένους για το εισόδημα που λαμβάνεται στη Μάλτα, αν η παραμονή τους είναι μικρότερη των έξι μηνών. Η καταβολή όμως της Εισφοράς Κοινωνικής Ασφάλισης απαιτείται επίσης απο τους εργαζομένους που βρίσκονται στη Μάλτα για μικρό χρονικό διάστημα για το σύνολο γυρισμάτων.

Η απασχόληση υπηκόων της Μάλτας με μειωμένο ωράριο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 15 % επί των εισοδημάτων στη Μάλτα. Δεν απαιτείται η καταβολή εισφοράς κοινωνικής ασφάλισης με την προϋπόθεση ότι η εν λόγω εργασία δεν αποτελεί την κύρια δραστηριότητά τους. Διαφορετικά, η ελάχιστη συμμετοχή θα πρέπει να καταβληθεί .

Τελωνείο

Σχετικά με την προσωρινή εισαγωγή εμπορευμάτων που απαιτούνται για την κινηματογράφηση:

Δεν επιβάλλεται ο φόρος, εάν αυτά επανεξάγονται εντός 3 μηνών ή άλλης πρόσθετης προθεσμίας από τον υπεύθυνο του Τμήματος Τελωνείων. Μόνο για αναλώσιμα ( συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων) επιβάλλεται η πληρωμή φόρου. Κατάλληλες άδειες απαιτούνται για τα όπλα (συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων απομίμησης), τα πυρομαχικά, τον ασύρματο εξοπλισμό και τα ζώα .

Πώς μπορεί η MGI Malta να βοηθήσει;

Ως MGI Malta, μπορούμε να προσφέρουμε τις περισσότερες από τις υπηρεσίες που θα απαιτηθούν τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του έργου σας, όπως:

• Οργάνωση συναντήσεων με τις αρμόδιες αρχές, • Εγγραφή της εταιρείας εάν απαιτείται, • Ετοιμασία όλων των εγγράφων που απαιτούνται για την μισθοδοσία, τη φορολογία και το ΦΠΑ, • Αίτηση για άδεια εργασίας, • Γενική καθοδήγηση

This entry was posted in Δημοσιεύσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.