Επένδυση στον τομέα των καταστκευών στη Μάλτα

Η Μάλτα φημίζεται για την ιστορία της στις παραγωγές. Όντας ένα νησί αποκομμένο από τα μεγάλα βιομηχανικά κέντρα σήμαινε ότι πολλά αντικείμενα έπρεπε να κατασκευάζονται επιτόπου .

Παρά το γεγονός οτι τα δεδομένα έχουν αλλάξει σημαντικά σχετικά τις χώρες στις οποίες διεξάγονται ώς επι το πλείστον οι κατασκευές, με μεγαλύτερη ένταση για τις βιομηχανίες να κινούνται προς την Άπω Ανατολή και την Κίνα, τα πλεονεκτήματα για τη δημιουργία παραγωγικής βάσης στη Μάλτα εξακολουθούν να είναι πολύ ελκυστικά. Το νησί βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο κέντρο της Μεσογείου πολύ κοντά στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική .

Τα τελευταία 20 χρόνια το νησί έχει μετατοπίσει το κέντρο βάρους της παραγωγής του στην παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας. Οι ημέρες όπου η σχετική εργασία διεξαγόταν σε μεγάλη ένταση και όπου το χαμηλό κόστος εργασίας ήταν ένας βασικός παράγοντας για την επιβίωση ,αποτελούν παρελθόν. Λαμβάνοντας υπόψην αυτό, η Μάλτα παραμένει μία από τις πιο ανταγωνιστικές χώρες στις κατασκευές και στην παροχή υπηρεσιών .

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι φυσικά,τα ελκυστικά φορολογικά κίνητρα . Η φορολογία είναι από μόνη της ένα κόστος παραγωγής. Ως εκ τούτου, όσο πιο χαμηλός είναι ο φόρος, τόσο πιο ανταγωνιστικό το προϊόν ή η υπηρεσία σας μπορεί να είναι. Αυτός δυστυχώς είναι ένας παράγοντας που πολλοί βιομήχανοι συχνά ξεχνούν. Ο οργανισμός Malta Enterprise προσφέρει επίσης μια σειρά από άλλα κίνητρα για τους επενδυτές. Για πλήρη αναφορά στα κίνητρα αυτά παρακαλούμε ανατρέξτε στο άρθρο μας με το σχετικό θέμα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που καθιστά τη Μάλτα μοναδική ως κόμβο παραγωγής είναι η γειτνίασή της με τις προσοδοφόρες ευρωπαϊκές αγορές η οποία, όταν συνδυάζεται με ταχείες αεροθαλάσσιες μεταφορές προς τις αγορές αυτές, πραγματοποιεί τις εξαγωγές με γρήγορη και ταχεία διαδικασία.Το Freeport της Μάλτας, το μεγαλύτερο ήδη της Μεσογείου, είναι ένα σημαντικό και κρίσιμο κομβικό σημείο στην εμπορική κίνηση και διευκολύνει εξαιρετικά τη διαδικασία εισαγωγής και εξαγωγής. Με καθημερινά δρομολόγια προς όλα τα μέρη του πλανήτη , κανένας πελάτης δεν είναι ποτέ μακριά από τη Μάλτα .

Παρά το γεγονός ότι η Μάλτα είναι ένα νησί με διάσημη φήμη για την ομορφιά της και τους πολιτιστικούς της θησαυρούς, μερικά από τα οποία αποτελούν Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η εξαιρετική εκπαιδευτική υποδομή της της διασφαλίζει τη συνεχή παροχή υψηλής ειδίκευσης στους εργαζομένους, ιδίως στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η Μάλτα έχει να επιδείξει σήμερα ένα ειδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο επικεντρώνεται στη μηχανική και συντήρηση αεροσκαφών. Η χώρα διαθέτει επίσης άριστη ευρυζωνική Διαδυκτιακή σύνδεση και υποδομές κινητής τηλεφωνίας μέσω των μεγάλων επενδύσεων από τις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Για να συνοψίσω, η Μάλτα είναι μια ιδανική τοποθεσία για επενδύσεις στον τομέα της παρασκευής. Ο συνδυασμός των φορολογικών κινήτρων, μια ομάδα εξειδικευμένων και ταλαντούχων εργαζομένων, οι εξαιρετικές συνδέσεις με τα εμπορικά κέντρα και η κατάσταση της τεχνολογίας των επικοινωνιών, όλα αυτά καθιστούν νικητή ακόμη και τον πιο απαιτητικό επενδυτή .

Παρά το γεγονός ότι η Μάλτα δεν έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει εταιρείες μεγάλης κατασκευαστικής κλίμακας, γίνεται προσπάθεια να αντικατασταθεί το μειονέκτημα αυτό με τα πολλά πλεονεκτήματα που αναφέρονται παραπάνω. Οι πολλές διεθνείς επιχειρήσεις που έχουν μετεγκατασταθεί στο σύνολο ή μέρος των δραστηριοτήτων τους στη Μάλτα αποτελούν απόδειξη για την προαναφερόμενη δήλωση .

Στη Μάλτα θα εργάζεσθε εκεί όπου οι άλλοι έρχονται για να παίξουν .

This entry was posted in Δημοσιεύσεις. Bookmark the permalink.

Comments are closed.